zondag 14 augustus 2011

Vervolg Whig Rose
Het eerste blok van de Whig Rose begint al vorm te krijgen, zelf vind ik het nu nog een beetje saai , maar ik weet zeker dat al de rode tinten voor de rozen het geheel zullen opvrolijken.
Door voor de effen stoffen van Haan en Wagenmakers te kiezen ben ik beperkt in de tinten die ik voor deze quilt wilde gebruiken, gelukkig zaten er heel wat rode en roze tinten bij en kon ik toch de beslissing nemen om er mee door te gaan.
Op de rozen wordt eerst een geel hart geappliceerd, dus dat is het volgende werkje , op de midden roos een gele ster en dan nog een paar blaadjes.
Het zijn lekker grote figuurtjes , dus dat werkt lekker, en met mijn brilletje is het een feest.

Het bakje met stijfsel en water staat er bij , maar ik gebruik het heel spaarzaam aan de achterkant van de vormpjes, omdat de kans op vlekken erg groot is., het werkt trouwens geweldig. 2 x Spuiten met het stijfsel en een paar drupjes water.
Toch is het nog oppassen met de puntjes die ontstaan , vooral bij ronde vormen, het gaat steeds beter, maar je strijkt ze er nooit helemaal uit , dus pas ik dat aan tijdens het appliceren.
Ook strijk ik een dubbele laag frezer paper voor de stevigheid en dat werkt ook geweldig, het modelletje kun je nog vaker gebruiken, voor de grote bladeren heb ik maar 1 modelletje van frezer paper hoeven gebruiken.

1 opmerking:

  1. Leuk Esse, ik ben vol vertrouwen dat hij heel mooi wordt. Bijna te mooi om als gebruiksartikel te worden gebruikt..

    BeantwoordenVerwijderen