zaterdag 26 maart 2011

Gazette patroontje


Op het blog van Gazette vond ik dit patroontje, trouwens ze geeft heel veel mooie patroontjes op haar blogje , zomaar deelt ze patroontjes , ik vind het fantastisch...
En omdat op reis het toch vaak wat moeilijk is om je quiltwerkjes mee te nemen, is een borduurwerkje zalig om te doen en neemt niet veel plaats in .
Dus hieraan ben ik begonnen afgelopen week. Maar er was maar één maar..... ik kon het eigenlijk niet meer zien, dus de eerste avond zat ik al te snakken naar een loupe of zoiets... de tweede avond ging het al beter en de vierde ging het goed...Dus is het bij mij een kwestie van oefenen.
En Gazette , dank je wel hoor voor je prachtige patroontjes, als hij af is stuur ik een foto.

De buit uit Jünkerath

In Jünkerath is een leuke stoffenwinkel, met natuurlijk ook wat op quiltgebied, aan stoffen zag ik wel wat leuks , maar ook hele mooie tijdschriften, die we in Nederland niet zien in de winkels en met onderwerpen erin die ik later eens zal laten zien en....precies die patronen die ik nog eens erg graag wilde hebben.
Dit is de buit , en dat is echt genieten........

Eiffel
Een heerlijk weekje Eifel, zalig weer en een hele mooi Wildpark bij Prüm in de buurt. Er was haast niemand en alle dieren lagen te genieten in de eerste warme lente stralen.
En natuurlijk ook een foto van mijn favoriete dier, de gewone Ohoe's waren er ook , maar daar zat een soort kippegaas voor en daar kon ik heel moeilijk door heen fotograferen.
Het was een schitterend park, met veel ruimte voor de dieren, die er erg gelukkig, tevreden en goed verzorgd uitzagen, de vachten van de grote katachtigen zagen er mooi vol en glimmend uit.
Geen één dier keek je aan met een zielige blik in zijn ogen.
Dit park is toch wel een groot verschil met de dierentuinen in Rotterdam en Antwerpen, want ik vond daar de gehele uitstraling zo bedroevend dat ik me had voorgenomen nooit meer naar een dierentuin te gaan.
Maar in Duitsland hebben ze veel programma's over dierentuinen op de tv en dat ziet er zo mooi uit dat ik het nog wel eens wilde wagen, nou het was een succes, echt voor herhaling vatbaar.

Opruimen
Een kast vol met lapjes, ik dacht dat kan beter.
Nu had ik op een beurs een paar jaar geleden iemand een systeem zien presenteren.
Als ik me het goed herinner was dat Janine van 't Quiltgebeuren op een Tomatendag bij Ted Storm.
Het systeem bestond eruit dat je een kartonnetje moest maken die in de doos past, daarom heen strijk je de stofjes en zet de doos op zijn smalste kant en leg de stofjes er netjes op kleur in.
Nou ik vind het een groot succes en mijn kast is mooi opgeruimd.
Op de foto moesten er nog een paar dozen gedaan worden , maar nu is het echt netjes.
Een hoesje gemaakt voor de nieuwe camcorder in het gezin. Van rood corduroy en dat doorgestikt. en aan de onderkant een zwart biesje eruit laten steken, weer een mooie les....

zaterdag 5 maart 2011

Nog een keer Leanne'sEn jawel Leanne's zit in elkaar, nu nog een lichte rand en met donkergroen een bies en natuurlijk nog quilten . Wanneer ......ik zie wel....

donderdag 3 maart 2011

Laatste blok Leanne's

Ja hoor , klaar, het laatste blok van Leanne's House, niet opzienbarend , maar voor mij weer een mijlpaaltje.
Nu kan de hele top in elkaar gezet worden.

woensdag 2 maart 2011

Starpath van Quilter's Cache

Deze Starpath was nog steeds niet helemaal af. Het middengedeelte is met de hand gequilt en de rest wilde ik ooit nog eens met de machine doen, maar dat heb ik steeds voor me uit geschoven. Hij heeft de afmetingen voor een 1-persoonsbed dus best groot voor een normale naaimachien, maar ik heb er een systeem voor bedacht en nu zie ik het wel weer zitten.Iedere keer een uurtje en dan moet hij toch een keer afkomen binnenkort.
Ja ik ben echt bezig met afmaken van alles wat er nog ligt.
Posted by Picasa

dinsdag 1 maart 2011

Uilenschaartje

Dit schaartje heb ik mezelf cadeau gegeven , ik spaar uilen en dit vond ik zo'n schatje.
Maar ik spaar nu nog alleen uiltjes die ik echt mooi vind, anders zie je door de bomen het bos niet meer.

♥♥ Happiest Penguin Ever ♥♥

Urgent Meditation to bless Libya and New Zealand


Urgent Meditation to bless Libya and New Zealand
Klik op bovenstaande regel..